PixelMe

Идејата за PixelMе масата беше родена после реализацијата на EthnoCube. Дизајнирана е од 105 дрвени коцки споени со дрвена решетка. Висината на масата, како и формата и дизајнот можат да бидат модифицирани со додавање или одземање на коцките. Според тоа,PixelMe може да биде класична маса за дневна соба, помошна масичка или трпезариска маса.